szombatfalvi emese - jóga

Szombatfalvi Emese vagyok. Nagyatádon élek a családommal. Iskolai végzettségem szerint középiskolai tanár vagyok.

Nem kezdhetem azzal a bemutatkozásomat, hogy már  gyerekkorom óta jógázom és már gyerekkorom óta erre vágytam. Életem felén túl voltam  már , mikor egy böjttáborban résztvettem az első jógaórán. Ez  olyan meghatározó volt , hogy akkor ott feltöltődtem hittel és vággyal , hogy ez az az út, amire vágyom és amin járni szeretnék.

Gyakorló jógás lettem , és  látom ezen ősi bölcsesség átformáló hatását. A testem  élvezi és tapasztalja az erőt és a rugalmasságot , az elmém a nyugalmat és a fegyelmet, lelkem a békét és a harmóniát. Több éves képzés után jógaoktatói oklevelet kaptam.

Lehetőségem volt és jelenleg is van sok okos és bölcs embertől tanulni. Hálás vagyok a férjemnek , aki az első pillanattól fogva támogatott;  tanáraimnak és jógás tanítványaimnak, akik visszajelzéseikkel nap mint nap lelkesítenek. 

A jóga oktatását azért kezdtem el, mert mindig is tanár voltam és az is maradok. Továbbadom mindazt, amit a jóga által tapasztalok . A tudást, hogy az anyagi világ mellett ugyanolyan fontos  a belső univerzumunk is , amely egy membránként mindig ott van és figyelnünk kell rá. A keret is, amelyben ezen munkámat végzem ezt fémjelzi :Jógával a teljes életért.

Az egy hónapos indiai és nepáli zarándokút a toleranciámat és az alázatomat fejlesztette

2011-ben a Magyar Jógaoktatók Szövetségének Egyesülete a jógaoktatás területén elért szakmai végzettségem, eddigi tevékenységem és a megszerzett tapasztalataim elismeréseképpen minősített jógaoktató védjegyet adományozta.

A több évtizedes  pedagógiai és 15 éves  jógaoktatói  tapasztalat során nekem is kialakult a saját tanítási stílusom.Úgy gondolom ennek a jellemző jegyei a gyakorlatok preciz kivitelezése , a tudatos  és célirányos fejlesztés fizikai és mentális szinten. Nagy hangsúlyt fordítok a megértésre,  mert  saját példám  alapján tudom , hogy  ez a fejlődés alapja. A  csoportos foglalkozásokon lehetőség szerint figyelembe veszem a gyakorlók  egyedi sajátosságait, képességeit, nehézségeit.

A jóga számomra a negatív mellékhatások  nélküli csoda , mely képes kinyitni a világot a teljesség felé. Az embert a lehetőségből a  csodává teszi . Na nem máról holnapra ! Bár az is lehet ! 

A jóga elkezdéséhez csak egy elhatározás kell , és onnét az már visz magával. A kezdő szinttől a haladóbb szintig lehetőség van a bekapcsolódásra.

Remélem mihamarabb személyesen is találkozunk!

Szeretettel,

                     Szombatfalvi Emese

 

 

 

Elérhetőség

Honlap: www.emesejoga.hu

Email: szombatfalviemeseatgmail [dot] com

Telefon: 06309895745